top of page
De klas uit, de buitenlucht in!

Klik hieronder op de foto om een kijkje te nemen

20221218_095150_edited.jpg

ONDERwijs              BOVENwijs              BINNENwijs              BUITENwijs                EIGENwijs

20210622_185222.jpg

We starten met een vrijblijvende kennismaking 

De Buitenklas
Voor kinderen die niet of gedeeltelijk niet meer naar school kunnen. 

Anders leren met paarden voor kinderen uit het basisonderwijs

Rots en water training met en zonder hulp van paarden voor kind en gezin

Coaching met hulp van paarden

Ondersteuning voor pubers

- Leren Leren

- Executieve functies
- Huiswerk plannen

De buienklas

De Buitenklas voor kinderen van 7 t/m 13 jaar
 

ANDERS LEREN MET PAARDEN is er ook voor kinderen die gedeeltelijk of helemaal niet naar school gaan. Speciaal voor hen hebben we De Buitenklas. Want wie niet uit een boekje of volgens het boekje leert, mag bij ons leren op een manier die wel bij je past.
 

Voor wie?

De Buitenklas is er voor fulltime of parttime thuiszitters van de basis- en de middelbare school. Buitenkinderen die niet bang zijn voor een buitje of vies zijn van modder aan hun schoenen. 
De groepjes zijn altijd klein omdat we veel overprikkelde kinderen een fijne plek willen geven waar ze zichzelf weer kunnen zijn. Wekelijks kun je een ochtend naar De Buitenklas en ga je daar vooral heen om te ontspannen en leuke dingen te doen met en voor de dieren. Lekker bijtanken, bewegen en buiten zijn. Je leert veel van en over dieren en de natuur. En je ontdekt veel dingen van jezelf waar je trots op zult zijn. Zodat jij ook kunt zeggen ‘Ik kan het!’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat doe je allemaal in de buitenklas?

Je verzorgt de dieren en hun leefomgeving, we doen natuurlijk ANDERS LEREN-parcours met de paarden, werken in de tuin, koken en bakken, maken creatieve dingen, vieren wat er te vieren valt en doen aan sport en spel. Je leert vooral in beweging.
 

Hoe doen we dat dan?

Bij alle activiteiten staat de intrinsieke motivatie van mens en dier voorop. Je moet zelf willen. Dan kun je alles! De ochtend verloopt volgens een vaste structuur en bij alles wat we doen, zetten we onze executieve functies in. Om dat begrijpelijk en bruikbaar te maken voor kinderen hebben we de executieve functies vertaald naar breinpaarden. Iedere deelnemer heeft een eigen kudde breinpaarden die al sterk is of getraind mag worden. We sluiten zoveel mogelijk aan bij jouw leerstijl. De een houdt van snel en gevarieerd en de ander meer van rust en regelmaat.
 

Proef

We draaien momenteel op een aantal locaties in Nederland een proef. Deze pilot duurt tot juli 2023 zodat we er zelf ook van kunnen leren. Daarna is het onze grote wens om op meer locaties Buitenklassen opzetten zodat we zoveel mogelijk thuiszitters kunnen helpen om weer op de rit te komen of kunnen voorkomen dat ze langer of vaker uitvallen. Waar de pilot Buitenklassen precies zijn? Dat vind je op ons overzicht van coaches
 

Financiering

Deelname aan De Buitenklas wordt door ouders zelf geregeld. Dit kan uit eigen middelen of door zelf aan te kloppen bij onderwijs of zorg. Soms is er een PGB, een beschikking vanuit de gemeente, een potje bij school, het samenwerkingsverband, een stichting of nog anders.

Executieve functies wiel.jpg
Anker 1

Jouw manier van leren

Jouw manier van voelen

Jouw manier van ervaren

Jouw manier van denken en doen

Anders Leren Met Paarden voor kinderen van 7 t/m 13 jaar

 


 

 

 

 

 

Kinderen, mensen zijn er in allerlei verschillende soorten en maten.
Zo varieert ook de manier waarop iedereen leert. 

Kinderen leren vanuit spel, vanuit ritme. Met voordoen, nadoen, zien, horen, voelen, ruiken en proeven. Met al hun zintuigen zijn kinderen continu, samen en alleen, in beweging. Steeds krijgt het kind een nieuwe impuls, waardoor hij/ zij weer een nieuwe ervaring rijker is. Dit geeft hen vele trotse momenten, waardoor het vertrouwen in zichzelf wordt aangeraakt en groeit. 

 

Op de basisschool wordt nieuwe lesstof veelal auditief vergaard. Herhaling wordt geboden, maar dit sluit niet voor ieder kind aan. Waardoor kinderen langzaamaan steeds passiever in de klas zitten. Het vertrouwen in zichzelf kan verarmen, door de eisen die vanuit de methode zichtbaar zijn. Sommige kinderen geven zelfs op en zetten zichzelf buiten spel door te zeggen, het lukt me toch niet. 

Anders Leren met Paarden is een methodiek die zich aansluit bij de leerstijl van uw kind. Buiten, met ruimte voor beweging, gevisualiseerd ontdekken kinderen dat ze wel degelijk nieuwe dingen kunnen leren! De leerstof past zich, aan uw kind aan! Waardoor nieuwe
stof beter beklijfd en het eigen wordt gemaakt.


Omdat de lesstof past bij de leerstrategie van uw kind, krijgt uw kind weer vertrouwen in zichzelf. Het IK KAN HET- gevoel rijst de pan uit! En uw kind gaat weer met plezier naar school.

Welke onderwerpen bijvoorbeeld aan bod komen: 
- Mind-set
- Spelling (Taal in blokjes)               
- Werkwoordspelling                                                              
- Klok kijken (analoog en digitaal)
- Tafels
- Optellen en aftrekken (over het tiental)                                         

- Breuken
- Executieve functies

 

Verloop sessies:

Elke sessie start met een korte, visuele top-down uitleg. Vanuit dit totaaloverzicht bekijken we de afzonderlijke onderdelen. Buiten wordt de top-downkaart nagebouwd met kleurige materialen zodat de spelling- en rekenregels gevisualiseerd worden en het kind er een beeld bij heeft.

Na het klaarmaken van het paard volgt een korte warming-up met braingym-oefeningen om de linker- en rechterhersenhelft goed met elkaar te laten samenwerken. Vervolgens wordt de lesstof gevisualiseerd, in beweging, met het paard aangeboden. 

Thuis:
Herhaling is belangrijk om de lesstof in te slijpen. Op verschillende soorten manieren worden onderdelen aangeboden. Op deze manier blijft het luchtig en leuk om thuis ook regelmatig te oefenen. We kijken hierbij naar wat past voor iedereen. Regelmatig thuis spelenderwijs oefenen is belangrijk, zodat de hersenen gestimuleerd worden om samen te werken. We zorgen er samen voor dat het zelfvertrouwen van uw kin
d weer groeit!
 

Op school: 
De samenwerking met school is belangrijk zodat de lijntjes kort zijn en school (leerkracht/ intern begeleider), ouder en kind van elkaar horen en weten wat aandacht krijgt. Hierdoor wordt draagvlak gecreëerd wat verantwoordelijkheid met zich meebrengt en veranderingen en succeservaringen van alle kanten gezien wordt.  

 

Voordat we starten krijgen ouders en school een aantal vragen die zij in mogen vullen, waardoor er zo effectief mogelijk gestart wordt met 'Anders leren met behulp van paarden'. 

 

Prijzen zijn inclusief alle voor/na en tussentijdse gesprekken en verslagleggingen met ouders/ school/ externe.
ALMP Onderwijs op jouw wijze individueel: 50.00euro per uurRots en Water training met en zonder hulp van paarden voor kind en gezin 
voor mensen van 7 t/m 107 jaar


Deze training richt zich op de bewustwording en ontwikkeling van je eigen kracht en mogelijkheden. Dit heeft impact voor het samen spelen, leren, werken, kortom leven in onze huidige samenleving. 


Deze training speelt zich in de buitenlucht af met en zonder paarden. 
Op een speelse en beweeglijke manier wordt uw kind stukje bij beetje bewuster gemaakt van haar/ zijn eigen superkrachten! We leren allemaal van én met elkaar! 

Het paard kan helpend zijn bij opdrachten die nieuw/ spannend zijn. Ook kunnen ze de samenwerking stimuleren en naar een ander niveau tillen. Op verschillende mogelijkheden zet ik de paarden in. Vanuit het proces wordt zichtbaar waar en wanneer het paard helpend is. 

Rots staat voor eigen grenzen aan kunnen geven, zelfstandig beslissingen kunnen nemen, een eigen weg kunnen gaan.
Water staat voor communicatie, kunnen luisteren, samen naar oplossingen kunnen zoeken, en de grenzen van anderen te respecteren.

Gaandeweg in dit proces leren zij, o.a. in sociale situaties, weloverwogen beslissingen te nemen en ontwikkelen zij meer en veelzijdigere gedragsalternatieven.


De Rots en Watertraining vermindert en voorkomt sociale problemen en stimuleert sociaal gedrag door kinderen en ouders bewust te maken van hun gedrag en wat dat met de ander doet.

Verloop sessies: 
Elke sessie bestaat uit een gezamenlijk gedragen doel. De lesstructuur wordt aan het begin van elke sessie kenbaar gemaakt. In elke sessie wordt er gesproken over leerpunten en hebben we reflectiemomenten. Bij de reflectiemomenten wordt de brug naar het dagelijkse leven gemaakt. Er kan gebruik worden gemaakt van visuele ondersteuningsmaterialen.  

Rots en water trainingen met en zonder hulp van paarden voor kind en gezin.

Deze trainingen worden op maat gemaakt. Als een kind individueel komt, wordt het gezin betrokken. Open en eerlijk naar jezelf en de ander durven en kunnen kijken geeft veel begrip, verwondering en verbinding wat de relaties binnen het gezin versterkt en verrijkt.


Prijzen zijn inclusief alle voor/na en tussentijdse gesprekken en verslagleggingen met ouders/ school externe.
Rots en Water training (
min. 2 - max. 4 kinderen) 50.00euro per kind/ per uur
(6
 sessies, laatste sessie met ouder(s)/ verzorger(s))
Rots en Water training kind en gezin: 60.00euro per uur (minimaal 4 keer)
 

 

 

 

 

 

Coaching met hulp van paarden voor mensen van 7 t/m 107 jaar
 

Herken jij jezelf of je kind in één of meer van onderstaande punten?

- last van faalangst

- moeite met prikkelverwerking 
- grenzeloos gedrag vertonen
- niet leven, maar geleefd worden
- overprikkeld of onderprikkeld raken (in contact met anderen, omgeving)
- teveel stress ervaart 
- altijd in gedachten/ in je hoofd

- last hebt van je eigen gedrag (niet begrijpt waarom je doet wat je doet)
- je eigen aandeel binnen het gezin wilt onderzoeken
- steviger in je schoenen wilt staan

- bewuster wilt worden en je eigen kracht leert ontdekken
- jezelf beter wil leren kennen
- je alles zelf wel kan
- het voelt alsof je aan de zijlijn staat
- je lat erg hoog legt, waardoor je er nét niet bij kunt

- moeite hebben met schakelen (veranderingen)
- zelfstandig keuzes wil leren maken

- meer vertrouwen (in jezelf of de ander) wilt krijgen
- niet door kunnen/willen/durven zetten
- niet om kunnen gaan met tegenslagen
- het gevoel hebt dat je er alleen voor staat, mensen je niet begrijpen

Prijzen zijn inclusief alle voor/na en tussentijdse gesprekken en verslagleggingen. 
- Sessie 6
0.00euro per uur en 15 minuten.


 

Ondersteuning voor tieners/ jong volwassene voor mensen van 12 t/m 25 jaar
- Executieve functies (Jeugd Breincoach)  
- Leren leren
- Huiswerk leren plannen


We gaan op onderzoek uit wat uw kind nodig heeft om tot een zo vloeiende manier van leren
te
komen, dat het lijkt alsof het bijna vanzelf gaat. Af en toe krijgen/ontwikkelen kinderen hele verkeerde handvatten waardoor ontwikkelen niet lukt. Erg frustrerend als je keihard
je best doet en het gevoel hebt dat je veel hebt geleerd, terwijl het niet in je
geheugen blijft zitten.
De mogelijkheden van uw kind worden in beeld gebracht, samen met ook de belemmerende factoren. 

Dit is heel verhelderend voor kinderen die door allerlei (wel of geen diagnose) omstandigheden moeilijkheden ondervinden bij het leren. 


Deze begeleiding richt zich op de ontwikkeling van de executieve vaardigheden.
- plannen en organiseren van je huiswerk

- concentratie
- het beheersen van je impulsen
- intrinsieke motivatie 
- zelfbeeld/ metacognitie 
- flexibiliteit 
- leren leren

- vinger aan de pols in het proces


Vanuit gesprek, observatie en een vragenlijst gaan we in onderzoek. Daarbij stellen we een duidelijk, concreet begeleidingsplan op waar iedereen mee uit de voeten kan

De paarden worden gebruikt daar waar helpend is.

Prijzen zijn inclusief alle voor/na en tussentijdse gesprekken en verslagleggingen. 
- Sessie 50
.00euro per uur.

 

Rots en water training
Coaching met behulp van paarden
Jeugd Breincoach

"Door wekelijks te oefenen op een manier die bij haar manier aansluit is ze weer zichzelf én kent ze alle keerommen t/m 10! " R. 

"De afgestemde ondersteuning van Maaike geeft veiligheid en creëert mogelijkheden om binnen de setting van de paarden te leren op sociaal/ emotioneel vlak en waar gewenst op didactisch vlak, zonder dat het bedreigend is. Op deze manier kan er vanuit een veilige oefensessie de vertaalslag gemaakt worden met ontwikkelingstaken op school en thuis. " N.

"Mijn kind maakt haar huiswerk nu uit zichzelf!
Er is overzicht, rust en geen frustratie meer. " A.

20220626_121513.jpg

Buiten, waar alle zintuigen worden geprikkeld, je tijd voor jezelf hebt of je kind voor zichzelf heeft, dáár kunnen veranderingen ontstaan die je van te voren nooit had kunnen bedenken. 

bottom of page